Definitivno se čudne stvari dešavaju kako u svetu tako i kod nas. Nekada sirotinjska jela koja su bila svakodnevna i tako normalna u svakodnevnoj ishrani postaju uz marketinške trikove jela bogataša. Ljudima je dovoljno upakovati nešto na drugačiji način, prezentovati uz neki mondenski savet i ispričati im priču. To postaje  vaaau, preko noći.

Sve ono što ljudi kod kuće nikada ne bi u usta stavili poput jezika raznih životinja, iznutrica itd postaju glavni hit u svetskim razmerama jer je neka popularna ličnost to probala. Zamislite umarinirana rebarca od stepskog orla u sosu od pijanih borovnica sa bardiranom batatom. Šalim se, nemojte ni da zamišljate. Poenta je samo u tome da nerazumljivo postaje populatno i to prodalje priču.

Moja ideja je edukacija o starinskim, sirotinjskim jelima i namirnicama sa nešeg podneblja. Pripremila sam razne recepte sa heljdom, ječmom, prosom, lećom ili sočivom. Želim  da vam približim saznanje šta je sve moguće napraviti za jelo korišćenjem mesa druge i treće kategorije, a da se pri tom ne izgubi na značaju o kvalitetu hranjenja. Ta zaboravljena jela prave se od kolenica, džigerica, junećih repova, rebara, papaka, junećih obraza itd. Zamislite samo kako osmisliti jelovnik koji će isto tako pompezno da zvuči kao ono sa početka moga teksta, a da bude lako dostupno i možda ekstremno jeftino. Da da, osmislila sam i dokazaću vam, a vi ćete priznati da moja jela imaju fenomenalan ukus.

Čekam vas na društvenim mrežama. Nije mi teško.

Download this article as an e-bookDownload this article as an e-book