PRIPREMANJE PIRINČA

Ukuvarskim radionicama posvećenim rižotu nudim vam dosta novih informacija o spravljanju egzotičnih jela sa ovom vrlo uobičajenom namirnicom. Podučiću vas o raznim vrstama pirinča i njihovim zajedničkim svojstvima. Pirinač može da se servira kao glavno jelo, garnirung ili čak i kao poslastica. Za sve one koji su radoznali pripremila sam dosta specijaliteta koji se jednostavno mogu spremati i veoma su podesni za one koji žure i rade a žele kvalitetno da se hrane.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.
Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CHEF

Jovanka Simić Pavlović

KUHINJA

Raznovrsna

SLOŽENOST

Srednji nivo

MREŽE

Srce kuvara

Kuvarske radionice priprema rižota će se baviti metodama pripremanja raznih vrsta pirinča i kombinovanja raznih soseva u skladu sa receptima raznih kuhinja.  Kombinovaćemo i razne tradiocionalne verzije i dati jelima lični pečat.

Galerija

Vrste jela koje ćemo zajedno pripremati zavisiće od grupe ljudi i afiniteta. Pripremila sam specijalitete koje želim da podelim sa vama. Ne propustite jedinstvenu priliku da proširite repertoar jela koje će se naći  na vašem svakodnevnom meniju.

Sadržaj kuvarske radionice

Pridružite se ovoj dvočasovnoj radionici da biste naučili sve o pravljenju jela od pirinča! Profesionalni kuvar će vas naučiti kako da odaberete, kuvate i aranžirate pirinač tako da izgleda svetski kao da ste u nekom restoranu. Sve ovo ćete online u interaktivnoj radionici savladati vrlo brzo i dobićete vrlo korisne savete. Nakon završetka možete da uživate u svom remek delu.

Tehnike

  • kuvanje

Vrste pirinča

  • beli
  • integralni
  • crni

Vrste kuhinja

raznovrsna

VREME

30 min
Pripreme

50 min
Kuvanje

120 min
Total

Naučite kako da napravite najbolja jela od pirinča. Kombinujte ga od glavnog jela preko salata do poslastica.

Moji časovi pripremanja jela od pirinča, putem zoom aplikacije, zabavna su prilika da gledate profesionalnog kuvara u akciji. Tokom časa moći ćete da posmatrate i pravite beleške kao i da interaktivno učestvujete. Na sva pitanja mogu vam odgovoriti i posle nastave. Paket recepata ćete dobiti prilikom registracije i zakazivanja časa. Osim toga, planirano je da uz recepte sledi i lista opreme i sastojaka koja vam je neophodna kako bi u realnom vremenu kuvali zajedno sa kuvarom.

U pripremi ONLINE kuvarske radionice

Prijavite se
za moj
novi projekat

Bonus recept

Da bih vam zagolicala pažnju pripremila sam primer jednog recepta koji bismo zajedno mogli da pripremimo na času kuvanja.

CRNI PIRINAČ SA CITRUSIMA
  • Kuhinja: Tradicionalna

  • Vreme pripreme: 15 min

  • Vreme kuvanja: 30 min

  • Ukupno vreme: 45 min

  • Kalorije: 1.578

  • Fat: 75g

  • Carbs: 324g

  • Protein: 62g

SASTOJCI

200gr crnog pirinča

200 gr crvenog grejpa

200gr narandže

200gr nara

300 gr blanširanog brokolija

2 kašike senfa

3 kašike meda

2 limuna sok

Nana

INSTRUKCIJE ZA PRIPREMU

Crni pirinač kuvati oko 40min. Narandžu oljuštiti i iseći na kocke, nar očistiti, a brokoli izblanširati. Med, senf i limun sjediniti i time začiniti. Na kraju iseći listiće nane na trakice i sve to promešati. Ova hladna salata je super pogodna za hladni sto, lako se pravi i servira, a veoma je zdrava.

Download this article as an e-bookDownload this article as an e-book