Kuvarski svet,hmmm kako započeti ovu priču a ne upropastiti nekome snove.Svet za one koji su uporni,istrajni,jakih živaca.Nije za one koji samo vide takozvane foodblogere,lažne internet kuvare,internet kuvare koji kradu tudje recepte skinute sa interneta a zatim prodaju maglu kao svoje kuvarsko znanje, lažne tv kuvare koji vam ukrašavaju svet i prodaju bajke. Uglavnom su iza njih,iza kamera kuvari koji to sve pripreme, urede i posle se vraćaju u svoj kuvarski svet a vi ostanete da gledate te lepe nasmejane folirante koji im pokupe svu slavu.

Kuvarsi svet nije samo posao,to je način života,razmišljanja..Ni malo lako zanimanje,Nove godine,Božić,subota veče..Sve najlepše prolazi bez nas,uvek bez porodice,prijatelja.Puno negativnih stvari ali srećom još više onih lepih i pozitivnih stvari koje dolaze kada posle teših početaka,pranja šerpi, u nedogled čišćenja voća,povrća,raznih drugih priprema.Posle puno znoja i napornog rada,učenja,zasluženog poverenja svojih starijih kolega zaplovite u pravi kuvarski svet kad preuzmete šerpe,tiganje i počnete da kreirate svoje recepte,kada krene igra i kreacija koje se nalaze u vašoj glavi.

Onda tek možete reći dobro došao u kuvarski svet,svet istrajnih,upornih,izdržljivih, svet najboljih.I mislite da ste onda sve završili,niste.Onda kreću stalne edukacije i iznova nova i nova učenja,napredovanja,ulaganja u sebe.Pa hteli ste da budete elita,haha. Ili je ipak lakše biti folirant……razmislite o tome.

Download this article as an e-bookDownload this article as an e-book